Seminár o správaní, stolovaní a dvornosti 

Seminár o správaní, stolovaní a dvornosti

Seminár o správaní, stolovaní a dvornosti

SEMINÁR o správaní, stolovaní a dvornosti, ktorý je v prípade záujmu možné ukončiť dobovou hostinou, kde si účastníci seminára na vlastnej koži užijú a vychutnajú čaro dobového stolovania, zdvorilého konverzovania, dvorenia sa dámam či ľahkosť tanca.

Stručný obsah seminára:

  • všeobecná rozprava o téme
  • ukláňanie pánov, sluhov, funkcia majordóma
  • sedliacka a sluhovská kultúra
  • úprava stola a servírovanie, nalievanie vína - tri úrovne stolovania
  • príchod hostí, usádzanie a umývanie rúk, spoločná modlitba
  • narábanie so stolovým náradím a služba dáme
  • tanec ako súčasť večera
  • dobrý mrav v zornom poli panskej etikety, Erazmus Rotterdamský

Hostina je koncipovaná ako náučná, čiže nepretržite sa budú vynárať otázky, upozornenia, atď. Pritom každý si vyskúša rolu hodovníka aj rolu sluhu.

Podľa dohody je možné usporiadať hostinu ako troj- alebo až päťchodovú, s programom alebo bez neho – všetko závisí len od záujmu zákazníka.

 

V prípade Vášho záujmu o ďalšie informácie a ceny nás, prosím, kontaktujte prostredníctvom e-mailu: swordmaster.koza@gmail.com

Dĺžka:neuvedená

Galéria

Panstvo pri stole, v popredí žobrák.

Prípitok na úvod hostiny.

Panstvo sa práve usadilo

Umývanie rúk pred jedením.

Prvý chod - čerstvo pečená paštéta, obvyklý...

Nosiči jedla ponúkajú prvý chod.

Panstvo čaká na servírovanie prvého chodu.

Kocúr za oknom pozerá na ´zasľúbenú zem´.

Služobníctvo sa úchytkom kŕmi.

Výmena obrusu (a tým aj tabule) po prvom (a...

Osušovanie rúk po ich umytí medzi chodmi.

Kvety a lupene ruží na obruse stola ako...

Domáci pán ohlasuje ďalší chod.

Dezert - plnené zapečené jabĺčka.

Zátišie členov Tostabur - účastníkov...